Koncentration.

30 Apr

Sandlåda27april2014

Snart 20 månader, och nu har han börjar koncentrera sig på saker i korta stunder. Speciellt att slänga småsten i gatubrunnar eller pilla med grus. Allt åker inte längre in i munnen direkt och det är sjukt skönt. På sistone har han suttit säkert en kvart vid gatubrunnen och släppt ned sten, koncentrerad som om det vore världens viktigaste uppgift.

Och lite känner jag att han borde börja på dagis redan nu. Han har sånt stort behov av att leka hela dagarna, träffa andra barn mer än bara öppna förskolan varje vardag fram till lunch. Han börjar dock först i augusti och när vi flyttat. Förut var jag rädd för att ha honom på dagis, nu känns det mer som en kommande lättnad och för allas bästa. Förhoppningsvis gör det även honom mer trött… Somna sent och vakna tidigt är liksom hans grej sedan alltid. Spelar ingen roll om han varit på öppna förskolan hela förmiddagen och sedan i badhuset fram till 18. Han är pigg som en lärka ändå.

Förövrigt sjuårsjubileum med Martin i lördags. Sju år! Känns stort. Och alldeles förjäklarätt.

Glada  vappen på er, som man säger i Finland.

Annons

4 svar till “Koncentration.”

 1. Casa Annika april 30, 2014 den 2:25 e m #

  Vi firar ju också sju år, själva firandet får bli bebisen som kommer:-)

 2. Therese april 30, 2014 den 2:33 e m #

  Junie var nästintill 21 månader när hon började och jag var nervös som ett asplöv. Men vilken förstagångsmor är inte det? Men det gick prima. Är glad att hon var hemma med mig så länge, vissa i hennes grupp hade varit där från att de var halvåret. Man får starta då i Norge.

  Härligt när de är så koncentrerade och man kan se när de lägger ihop saker och grattis till er som fann varandra! ❤

 3. Hanna Lans april 30, 2014 den 3:51 e m #

  Som f.d. förskolechef vill jag verkligen slå ett slag för förskolan! Barnen har det ofta väldigt bra i förskolan i Sverige och det där med långa dagar är inte så himla hemskt. Det som är jobbigast för de barn som stannar längst, det är att deras vänner försvinner. 🙂 Visst, det finns kassa förskolor med alldeles för stora barngrupper, men min uppfattning är ändå att det överlag är bra för barn att umgås med andra barn. Att stötas och blötas, älskas och tas omhand.

 4. -Jenny- maj 1, 2014 den 11:15 f m #

  Jag ser fram emot förskolan. Tror bara att det blir bra. Leka hela dagarna, interagera med andra barn, äta själv, utveckla språket. Vi börjar inskolningen vid 1 år och 7 månader. Just nu känns det lagom men jag hade kunnat tänka mig att skola in nu också…

  Grattis på årsdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: