Det här med att bo…

18 Dec

Det är ingen idé längre att berätta för folk att vi har ”hittat VÅRT hus”, för ingen tror på oss längre. Ändå säger jag det igen: Vi har hittat VÅRT hus! Och skrivit kontrakt. Det hade vi sist också, men faktum är att byggarna ändrade så mycket (till det sämre) att vi hoppade av. Nu har vi köpt typ tjugo meter längre bort och äganderätt istället för bostadsrätt. Fortfarande nyproduktion med inflyttning i sommar. Den här gången känns det kvalitetsmässigt så sjukt mycket bättre, men så kostar det rätt mycket mer också.

FolkhemUtplats

Så här kommer uteplatsen vara på ett ungefär, men med lägre plank. Gräsplätten är verkligen en minimal plätt, men bättre än ingen alls.

 

Minns ni ekohuset som jag blev kär i för snart ett år sedan? Det här är förvisso inte lika fint, men det är större, samma arkitektkontor (Wingårdh), liknande miljötänk och ligger bättre till. Bra kompromiss! Andra saker jag verkligen gillar är att det är vattenburen golvvärme i hela huset (inga element) och att taket är ett sedumtak. Se exempel nedan:

FolkhemSedumtak

Blir nog bra det här asså.

 

Annons

9 svar till “Det här med att bo…”

 1. -Jenny- december 18, 2013 den 7:09 e m #

  Hahaha, jag dööör! Grattis igen dådå. Och det här låter väl snäppet bättre än det förra, som att det passar er bättre. Kul kul kul.

 2. Hanna Lans december 18, 2013 den 7:13 e m #

  Jag vurmar för friköpt eller för hyreshus. Det där med bostadsrätt känns varken hackat eller malet. Säger jag som prövat alla varianter av boende. Det ser f.ö. jättejättefint ut!

 3. Anneli december 18, 2013 den 9:15 e m #

  Stort grattis och lycka till!

 4. Freedomtravel december 19, 2013 den 5:12 f m #

  Grattis till huset! Det är ett stort beslut, så det är väl inte så konstigt om man hinner ändra sig fram och tillbaka. Men nu låter det som att ni hittat rätt, roligt!

 5. Jojjo december 19, 2013 den 7:53 f m #

  Kul, grattis!

 6. Lufthamn december 19, 2013 den 12:52 e m #

  Grattis! Så spännande!

 7. Annika i Sevilla december 20, 2013 den 11:10 f m #

  Synd med det gamla, men kul att ni hittade ett nytt, fint hus! Det där med bostadsrätt har jag aldrig fattat. Har inte bott i någon, känner ingen som gjort det heller. Jag fattar inte. Man köper och betalar av lån, och DESSUTOM betalar man en månadsavgift som är nästan lika hög som hyran för en hyreslägenhet??? Det låter ju helt galet. Vad är’ grejen?Eller har jag missuppfattat något?

 8. Åsa december 20, 2013 den 1:00 e m #

  Åhh så fint med sedum 🙂
  Så glad att ni slog till och man gör helt jävla rätt att dra sig ur när det känns fel 🙂
  Kram på dig!

 9. Annika i Colombia januari 6, 2014 den 10:01 e m #

  Grattis till köpet!

  Och håller med Annika i Sevilla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: