Dagens fråga:

14 Dec

Det här med att ta med sin unge med aktiva vattkoppor till ett allmänt lekrum i ett shoppingcenter där det finns massor av andra små barn (inkl. spädbarn), och det här med smittan är luftburen och att inkubationstiden är två veckor vilket exakt innebär julafton – gör man sånt för att man är ungefär världens mest elaka eller egoistiska människa eller för att man är allmänt dum i huvudet?

(Frågan är tyvärr tagen från verkligheten eftersom det är Victor som lekte med den sjuka ungen innan vi visste att han hade vattkoppor).

Om det nu mot all förmodan råkar finnas något spån som läser denna blogg (vilket det naturligtvis inte finns!) och inte har fattat grejen med vattkoppor kan ni läsa mer HÄR.

vattkoppor

Annons

9 svar till “Dagens fråga:”

 1. Rund är också en form! december 14, 2013 den 1:57 e m #

  Det är ju en sak att många VILL träffa ens barn när de har vattkoppor, just för att de vill att de ska ha det när de är små.
  Men att däremot åka till PUBLIKA rum låter ju fullständigt helt ogenomtänkt?! 😮

 2. Freedomtravel december 14, 2013 den 3:53 e m #

  Nej, det låter ju inte så lämpligt. Visst kan det vara bra att få vattkoppor som barn, men det kan ju som du skriver komma otroligt olämpligt. Förutom jul så kanske en del ska ut och resa… Själv fick jag vattkoppor när jag var 23. Inte kul…

 3. Tessimi december 14, 2013 den 5:49 e m #

  Korkade människor det finns. Tycker faktiskt det är lika korkat då vissa vill låta sina barn bli smittade, bara för att slippa det senare. Och låter då sina friska barn leka med sjuka. Hrm? Förbannad panik med allt. Allt kommer när det kommer, right?
  Kram på du /Marie Å (på facebook) 🙂

 4. Marlene december 15, 2013 den 3:37 e m #

  Bättre att få vattkoppor när man är liten, än som jag som var 21 och blev väldigt sjuk. Men att sprida smittan medvetet är ju korkat!

 5. Stoffisen december 15, 2013 den 7:35 e m #

  Låter ju helt galet och ansvarslöst.
  Varför och hur tänker man där, kan man ju undra.
  Jag har i övrigt aldrig haft vattkoppor.. :/

  Kram
  Stoffe

 6. Kristina december 16, 2013 den 5:49 e m #

  IDIOTER! Jag blir galen när jag hör detta. Tänk på små bebisar, infektionskänsliga osv. Vi har f ö vaccinerat Edith mot vattkoppor och kommer göra detsamma med Sam när han har åldern inne om han inte redan fått det då förstås. Här har det skrivits väldigt bra om saken: http://www.barnakuten.nu/barnsjukdomar/darfor-tycker-jag-inte-om-vattkoppspartyn/

 7. Christel december 18, 2013 den 10:32 f m #

  Jag hoppas att dem gjorde det av okunskap, för det är en ganska fruktansvärd sak att göra. Jag hoppas att V klarar sig och att ni får en klifri jul!

 8. Sandra december 20, 2013 den 11:09 e m #

  Många verkar tro, av okunskap antar jag, att vattkoppor är en sjukdom som man fritt kan och bör sprida omkring sig. Men att riskera smitta spädbarn eller gravida är farligt och oerhört dumt. På förskolan är det ofta några som lämnar trots aktiva blåsor. Det är så lätt att ta reda på info men ändå göra inte det. Konstigt!

 9. Annika i Colombia januari 6, 2014 den 10:25 e m #

  Men herregud! Klarade ni julen utan vattkoppor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: