Radhuset.

9 Nov
Gaveln är vår!

Sett från baksidan. Gaveln är vår!

Vi flyttar inte dit förrän i sommar, eller efter sommaren, eftersom husen inte ens börjat byggas än. Nu har vi iallafall suttit med tillvalen, men det är inte så många val att göra. Tyvärr. Hade hoppats på många fler. Jag tror dock att det kommer bli bra ändå. Nytt och fräscht, med två stora uteplatser och en allmänning utanför. 300 meter till Maxi. 300 meter till vårdcentral, kohage, lekplats, förskola där Vicke ska gå samt strövområde. Gångavstånd till mängder med affärer, IKEA och matställen. En kvart med pendeln till stan (när man tagit sig till pendel två km bort, alltså).

Det enda är att det ligger norr om stan, och egentligen vill jag bo söder om stan. Typ alla jobb ligger dock norr om stan, så vi prioriterar kortare resväg och mer tid med Vicke medan han är liten. Det är ju en fördel om en har cykelavstånd från jobbet till förskolan om det skulle behövas.

För typ tio år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle ha barn och radhus. Aldrig. Saken är dock den att det är PRECIS vad jag vill nu.

Illustrationsbild från vardagsrum.

Illustrationsbild från vardagsrum.

Det ser ju jättefint ut på bilderna, men hur det blir i verkligheten? Vet inte.

Annons

34 svar till “Radhuset.”

 1. Hanna Lans november 9, 2013 den 5:36 e m #

  Jag växte upp i radhus och svor på att aldrig bo i radhus igen. Här sitter jag nu i ett radhus och tycker det är alldeles förträffligt! Det där med reseavstånd är jätteviktigt har jag märkt. Där har jag gjort ett felval. En timme till jobbet kapar min kvalitetstid med min son två timmar varje dag. Det SUGER!!!!

  • annagranstrom november 10, 2013 den 7:54 f m #

   Jag tror dock man får räkna med typ 1h resväg enkel väg även här, även om man väljer norra sidan av stan. Tyvärr. Lite trist… Tycker radhus verkar just förträffligt! Undrar därför man varit så anti?

   • Hanna Lans november 10, 2013 den 8:22 f m #

    Jag tyckte det var jobbigt att inte kunna gå runt huset när jag var barn. För att komma till baksidan var man alltid tvungen att gå igenom huset. Dessutom hörde man alltid grannarna. Men en gavel blir ju bra, då kan ni runda huset den vägen. Jag bor mitt i en länga, men eftersom jag är ensam vuxen tycker jag det är jättebra, då har jag bara väldigt lite fasad att underhålla. Dessutom är båda grannarna ensamstående kvinnor som är äldre än mig=inga småbarnsskrik eller tonåringar som dundrar i trapporna. Måtte mina grannar aldrig flytta …!

 2. egon november 9, 2013 den 5:51 e m #

  Det ser jättefint ut! Men fattar känslan av att inte veta alls hur det blir. Är rätt nervös över att vi om två veckor flyttar till en lägenhet vi inte ens sett. Men har intalat mig att det blir bra. Och varje gång vi är vid byggarbetsplatsen för att titta inser vi att det nog kommer bli jättebra.

  • annagranstrom november 10, 2013 den 7:55 f m #

   Oh, bara två veckor! Jag förstår! Men spännande… Vi betalar ju några miljoner oxå utan att få se… Men vi kommer få se innan vi flyttar in: Hoppas vi blir nöjda med vad vi får se bara.

 3. sofiainengland november 9, 2013 den 5:58 e m #

  Det ser ju jättefint ut! Och jag skulle också tycka det vore bra med radhus, bara ett hus…tänk liksom! Så trött på att bo i lägenhet…..älskar dessutom svenska hus, fy sjutton vad dålig standard det är här i england om man jämför!

  • annagranstrom november 10, 2013 den 7:56 f m #

   Ja, vi har väldigt hög standard i Sverige! Har inte varit i England, men jämfört med typ alla länder jag varit i har nog Sverige haft högst faktiskt. Förutom våra hotell – de har typ längst standard av alla 🙂

 4. Annika i Sevilla november 10, 2013 den 12:08 f m #

  Vad spännande att ha det att se fram emot! Du har säkert redan börjat planera var du ska ställa bokhyllorna och läsfåtöljen!

 5. Adelia november 10, 2013 den 12:17 f m #

  Att flytta till eget hus är stort! Grattis till att ni äntligen har hittat något. Själv är jag mer hemma norr om stan efter att ha växt upp där, även om jag inte alls bor i Stockholm längre. Hoppas att ni trivs där och instämmer helt i att tiden från hemmet till jobbet verkligen spelar roll.

  • annagranstrom november 10, 2013 den 7:58 f m #

   Det är dock bostadsrätt, så det blir som lägenhet ungefär. Vi får se hur det blir. Ska spana in din blogg!

   • Adelia november 11, 2013 den 8:06 e m #

    Det stora är ju pengarna och ansvaret och där är skillnaden inte jättestor mellan eget hus och bostadsrätt. Fast ni kanske redan har bostadsrättslägenhet. Själva bor vi än så länge (men inte länge till) i hyresrätt vilket ju är väldigt tryggt.

  • Anna Granström november 11, 2013 den 8:13 e m #

   Martin äger en bostadsrätt ja, men inte jag. Jag har aldrig haft bostadslån… Så visst blir det skillnad för mig. Den bostaden vi köper blir mycket dyrare än den M har, mer än det dubbla… Den är mer än 3,5 gånger så dyr.

 6. Anki november 10, 2013 den 7:32 f m #

  Ser verkligen superfint ut och jag förstår era prioriteringar fullständigt, skulle nog också tänka som er om det var möjligt i den situationen!

 7. -Jenny- november 10, 2013 den 11:07 f m #

  Jag tror att det blir kanon och är grön av avundsjuka över att det är nytt. Min dröm är att få bygga eget eller flytta till nybyggt där ingen annan har levt och bott innan, bara vi.

  Är det garage i länga eller precis utanför? Vi har i länga. Hade gärna haft garage/carport utanför dörren. Så jobbigt att kånka kassar när man handlat. Men barnsäkert såklart. Är uppvuxen i radhus (hörn) och bor i parhus nu. Gillart!

  Bra med nära till massa saker men pendlingsavstånden i Sthlm verkar sjuka. Ialla fall tiden det tar. Är nog lite bortskämd där. Fast många jag känner flyttar till Kungälv, Ale, Lerum, Alingsås och Kungsbacka som ligger en bit bort för att ha råd med hus. Billigare hus men mer tid på resor. Hmmmm.

  • Anna Granström november 17, 2013 den 3:40 e m #

   Det är inget garage alls. Det är utomhusparkering… Vi har hörnan precis vid parkeringen (lite gräs och en häck emellan), så vi kommer inte ha långt att gå. Kommer sakna allra mest att inte ha garage! Nu har vi bilen inne i uppvärmt garage, så skönt på vintern… Dock åker vi alltid kommunalt till jobb och kommer inte behöva ta bilen så mycket alls när vi flyttat dit.

   Pendlingsavstånden är HELT sjuka här ja!! Helt galet. Oavsett bil eller kommunalt. Det är så mycket köer. Alla jobb (nästan) ligger dock på norra sidan, så det kommer bli mindre tid på resor efter flytt för Martin (han som har värsta biten oftast).

 8. Sandra november 10, 2013 den 1:56 e m #

  Ser superfint ut! Vi är också sugna på radhus som av en händelse. Eller, jag är brutalt sugen på en stor villa med spännande vinklar och vrår att inreda roligt och intressant. Men radhus är nog en bra start! 😉

  • Anna Granström november 17, 2013 den 3:37 e m #

   Vi kollade bara på villor först! I typ två år. För dyrt, för mycket jobb… Så det blir radhus så länge!

 9. Stoffisen november 10, 2013 den 3:48 e m #

  Ni kommer att stormtrivas.
  Lägenheten i sjöstaden som jag flyttade till byggdes när jag skrev kontrakt. Det är en underbar känsla att veta att ingen annan bott där. Alla skit som kommer fram är ens egen och taolettstolen invigs av ER. Det är en mycket skön upplevelse.
  Jag lovar!!

  Kram
  Stoffe

  • Anna Granström november 17, 2013 den 3:41 e m #

   Yes, jag tror dig! Martin har renoverat allt (nästan) i sin lägenhet, så helt ny toa, alla vitvaror osv. man blir ju bortskämd med det. I min lgh i Solna är allt gammalt och använt av massor… typ. Kram!

 10. bubbelsblogg november 10, 2013 den 5:45 e m #

  Vad roligt att få välja allt precis som ni vill ha det, och jag håller med Stoffisen det är nåt speciellt med helt nytt! Jag tror ni kommer trivas som fisken trots att det är ”fel” sida om stan;) kram Bubbel

  • Anna Granström november 17, 2013 den 3:35 e m #

   Fast alltså, det är just det som är grejen – att vi INTE får välja som vi vill ha det. Det är så begränsat utbud! Lite får vi ju välja, men… Vi kommer göra en hel del själva oxå.

 11. Åsa november 11, 2013 den 8:34 f m #

  Åh så skönt att allt ligger så bra 🙂
  2 km är inget 🙂 kommer säkert att rulla någon buss förbi 🙂
  Ser supermysigt ut infändigt 🙂 å jag hoppas ni kommer älska det 🙂
  Grattis!

 12. Kikan november 11, 2013 den 6:23 e m #

  Wow! Det ser ju jättemysigt ut och låter bra på alla sätt. Det kommer att bli kanon! Kram!

 13. Rund är också en form! november 12, 2013 den 7:30 f m #

  Åh vad roligt med nybyggt där man får välja!
  Vi byggde nytt för 8 år sen. Vi ångrar oss inte en sekund (även om det är en del att hålla koll på under själva byggandet). 🙂

  • Anna Granström november 17, 2013 den 3:36 e m #

   Kan tänka mig det! Vi kanske oxå bygger själva nån gång, just nu har vi inte energi eller pengar för det… En dröm är det ju dock såklart!

 14. Etta november 12, 2013 den 8:05 e m #

  Å, vad fint det ser ut! Jag tror att det blir jättebra. Jag köpte som sagt också nyproduktion för 8 år sedan när jag köpte min bostadsrätt, och det var bara bra. Lite skum känsla förstås att köpa något som inte finns ännu, men känslan att flytta in och vara FÖRST är fantastisk 🙂

  • Anna Granström november 17, 2013 den 3:36 e m #

   Ja, allt är liksom orört och fräscht! Jag hoppas och tror det blir bra.

 15. Villa Freja november 13, 2013 den 2:46 e m #

  Spännande. Det ser så fint ut.

 16. Annika i Colombia november 18, 2013 den 1:49 f m #

  Det ser jättefint ut! Å vad jag blir lite avundsjuk! Vill så himla gärna ha (rad)hus och framför allt trädgård!

 17. inredningsvis.se november 18, 2013 den 11:03 f m #

  Jag har aldrig vart radhustypen men måste medge det såg jättefint ut:) lycka till

  Idag har jag Giveaway på bloggen, så var gärna med:)

  Ha en fin vecka

  LOVE Maria at inredningsvis – En inredningsblogg för alla

Trackbacks/Pingbacks

 1. Det här med att bo… | Anna Granström - december 18, 2013

  […] tror på oss längre. Ändå säger jag det igen: Vi har hittat VÅRT hus! Och skrivit kontrakt. Det hade vi sist också, men faktum är att byggarna ändrade så mycket (till det sämre) att vi hoppade av. Nu har vi […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: