VRÅÅÅÅL.

16 Maj

Gungar15maj2013

Igår testade vi gungor med en kompis för första gången. Vilken hit! Och shit vad killiga kläder han har på fotot. Hur gick det till? Jag som är så anti utstuderat killiga resp tjejiga kläder … Saken är den att hade han varit tjej hade jag klätt honom likadant. Fast han växer ur alla kläder så snabbt, så snart har han andra igen. Tröjan han har på sig är stl.80. På åttamånaderskontrollen var han 74cm och vägde 9,5kg.

Iallafall. Victor var glad i gungan, vilket han oftast är.

Tills vi gick därifrån. VRÅÅÅL. Otröstlig i vagnen. Skitjobbigt. Samma sak hemma på kvällen. VRÅÅÅL. SKRIIIK. AAAAARG. Det är nåt nytt. Var helt utmattad när Martin kom hem sent (då Victor redan hade somnat för natten …). Separationsfasen på gång? Den har väl varit på g länge med att grina med främlingar osv, men detta VRÅÅÅLANDE. Känner knappt igen honom. Förvisso sov han bara max 1,25 h totalt på hela dagen igår, och sedan Lanzarote har han ju börjat sova minst två timmar om dagen vanligtvis (mellan klockan 05-20 som är hans vakentid).

Det är rätt skönt att vara två vuxna hemma igen måste jag säga. Ibland är det dock extra jobbigt att ha ett barn som sover mindre än andra (total ca 11 h per dygn, snittbebisen sover ca 15 h per dygn i hans ålder. Tänk vad mycket man hinner göra på fyra extra timmar …).

Annons

5 svar till “VRÅÅÅÅL.”

 1. Åsa maj 16, 2013 den 9:20 f m #

  åååh gee måste vara tufft med dessa vrål och utbrott 🙂 men det är nog en fas, han ville gunga mer kanske :)..duktig är du iaf 🙂 eller bra, säger jag, för jag hatar ordet duktig 😀
  Kram på dig kakan!

  • Anna Granström maj 16, 2013 den 9:39 f m #

   Ja, alla barn kommer in i trotsålder runt 9 mån, den sk ”separationsfasen”. Det gäller att stålsätta sig. Fick ta upp ut vagnen och bära = hjälpte. Hemma hjälpte typ inget. Som tur var har utbrotten inte varat så länge hittills, men jag är SÅ ovan. Han brukar verkligen alltid vara glad!! Kram.

 2. Trillingnöten maj 16, 2013 den 11:49 e m #

  Åh, vad jobbigt med just vråål! Som att de sitter i nån slags rävsax och lider…fast de har det bra liksom…Min N var också en dålig sovare på dagen. Jisses. ALLA pratade om att de små sov typ hela dagarna…eh? say what? Inte min heller..å andra sidan så sov hon desto bättre på natten!

  • Anna Granström maj 17, 2013 den 3:47 f m #

   Bättre på natten än dagen iallafall! Victor slog på stort och var vaken 22-02 inatt, men upp skulle han 05 som vanligt ändå…

 3. stoffisen maj 18, 2013 den 9:46 f m #

  Jag blir så imponerad av dig som är så stark i alla lägen. Du är verkligen en toppenmamma!

  Kram
  Stoffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: