Premiärturer.

12 Apr
7-8man

Sov sött på pendeltåget på väg hem …

 

Premiärpendel för Victor idag. Boy oboy vad spännande han tyckte att det var! Förutom i en av hissarna som luktade kiss. Då grät han. Nu kommer jag nog åka en hel del, men jag är lite rädd för rulltrappor. Det finns ju hissar, men … En var såklart trasig, så då var jag tvungen att åka rulltrappa. Jag antar att ni som inte har barn aldrig reflekterat över hur läskigt det är, but it is. Jag trodde att det bara var jag som var mesig, men jag har pratat med fler nu som sagt samma sak.

Käkade iallafall lunch med en kompis på söder. Insåg att jag är lyckligt lottad då det gäller att socialisera med Victor. Han uppför sig alltid exemplariskt bland folk (peppar, peppar). Jag bara klagar klagar klagar på hans sömn, men det funkar iallafall att sitta och käka eller fika med honom på stan. Han ler, skrattar, spanar på grejer och är allmänt gullig. Så är det faktiskt inte för alla. Victor skriker eller grinar aldrig bland folk. Har inte hänt en enda gång på sju månader faktiskt tror jag.

En annan premiärtur Victor fick sig var igår då han lärde sig åla framåt. Och det med råge! Nu blir det inte en lugn stund. Helst vill han åla fram till väggurtagen och suga på dem. Vet inte om det är så bra … Dessutom började han gilla välling igår. Så himla skönt. Det tog ett par månader, och var typ sista grejen vi väntade på i mat-väg.

Allt det här har hänt så fort jag slutade amma. Kul. Och det är förresten jätteskönt att ha slutat amma, även om det samtidigt var lite vemodigt. Jag gillade aldrig amningen, egentligen. Det kändes inte riktigt naturligt. Konstigt, på nåt sätt. Som att man verkligen är ett djur. Mjölk som rinner och sprutar från ens bröst. Det mest naturliga som finns, jag vet, men nä. Ammade ute kanske två gånger totalt på sju månader. Kände mig obekväm. Och Victor älskar ju allt man stoppar i  hans mun, så honom går det ingen nöd på. Han har inte varit det minsta ledsen över att inte få snutta. Skönt att vi  båda var redo liksom.

I helgen blir det ostbricka och ett glas bubbel! Känns nästan overkligt. Jag dricker sällan och väldigt lite, men sist var nåt glas vin i Venedig november 2011 och det är rekordlänge.

Om man bara kunde sluta vara konstant zombietrött också …

Annons

13 svar till “Premiärturer.”

 1. Hanna Lans april 12, 2013 den 5:44 e m #

  Haha, ju HU för rulltrappor! Första gången jag åkte rulltrappa med sonen, var när vi var på väg till pendeln på Penn Station. Så jäkla mycket folk som bara gick i en strid ström och jag bara for med. RAkt mot en rulltrappa. Att jag inte fick hjärtattack! Men det gick. Kanske bra att det var en så chockerande första gång, sedan åkte jag uppför och nerför som om det inte var nå’nting. Bra, för NYC har en hel del av den varan.

  Skönt att sluta amma! Jag ammade i fem månader, sedan tog mjölken slut. Fast jag tyckte det kändes naturligt från första början. NJUT av din ost och ditt bubbel! Trevlig helg!

  • Anna Granström april 15, 2013 den 7:28 f m #

   Jag får väl öva fler gånger, men tror jag alltid kommer tycka att det är läskigt…

 2. jenny i maine april 12, 2013 den 9:05 e m #

  Jag tycker också att det är läskigt att ta vagnen i rulltrappan. Usch, det undviker jag så långt det går. Skönt att det är lätt att ta med V ut och socialiser 🙂

 3. Husfrun april 13, 2013 den 5:26 f m #

  Jag tyckte alltid det var jätteläskigt att åka rulltrappa med barnvagn. Jag vande mig aldrig. Chris fick köra och jag åkte efter/före och försökte låta bli att bete mig som en hispig neurotiker. Gick så där.

 4. Sandra april 13, 2013 den 7:07 f m #

  Har aldrig åkt rulltrappa med Sixten! Skulle inte heller våga! Det har varit några tillfällen jag varit nära missa tåg på grund av att hiss varit ur funktion och varit tvungen att hitta alternativa nedgångar! Men det har alltid löst sig! Visst är det skönt att inte amma! Själv saknar jag det inte alls! Sixten äter också allt så det går ju bra därför! 🙂

  • Anna Granström april 15, 2013 den 7:29 f m #

   Vi har som tur var två nedgångar vid stationen, men är båda paj finns det inget alternativ. Tar ca två timmar att gå till nästa station…

 5. Marlene april 14, 2013 den 5:09 e m #

  Jag tyckte faktiskt inte att rulltrapporna var något större problem… däremot vanlig trappor som var lite branta var läskiga, för då följde jag lixom med vagnen när det gick nerför. Jag är ju inte så stor, bara 156 cm. Det där med amning däremot gillade jag inte! Det var superskönt när ungarna bestämde att det fick vara slut med det 🙂

  • Anna Granström april 15, 2013 den 7:30 f m #

   Victor saknar som tur var inte amningen. Han slutade vara intresserad vid 4 mån, men fortsatte tre mån till ändå.

 6. bubbelsblogg april 15, 2013 den 5:56 f m #

  Vilken händelserik dag för er båda, förstår oron för rulltrappan men övning ger färdighet. Visst har amning sina fördelar men man blir ju väldigt låst så det är nog skönt för er båda att han börjar acceptera välling och annan mat!;)

  • Anna Granström april 15, 2013 den 7:31 f m #

   Om Victors mage hade tålt maten jag åt hade jag fortsatt ett tag till, men jag var så sjukt trött på att ute kunna äta nånting utan att han fick ont i magen…

 7. Åsa april 15, 2013 den 7:41 f m #

  hahha grattis till premiär och lugn unge 🙂
  Önskar dig en toppenvecka nu ❤
  Kram Åsa

 8. Jojjo april 17, 2013 den 9:44 f m #

  Jag har inte barn men har aldrig gillat rulltrappor, än mindre när man åker med vagnar eller syskonbarn. Skönt att sluta amma, underbart med bubbel!

 9. linxter april 21, 2013 den 10:29 f m #

  Vi åkte rulltrappa med Vilmer för första gången när vi var i Sthlm nyligen. Det var fruktansvärt. Varken jag eller Tim gillade det. Vi tog hiss så ofta det gick, men nångång saknades det och på nåt ställe var den trasig. Överlag var det bökigt med barnvagn i sthlm. Mvh/ lantis_80 😉

  Ps. Har du lyckats komma in på min blogg ännu? Jag har iaf skickat en inbjudan igen. Begriper inte vad som är fel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: