Good news!

11 Jan

Tidigare i veckan var jag hos en specialist tack vare privat sjukvård, och han gjorde ultraljud på mitt ben direkt. Guess what? – Blodproppen är borta! Hade inte ens något fel på klaffarna som man tydligen kan ha efter. Att jag känner av proppen än förklarades med skadade nerver, så det kan kännas som att proppen är kvar uppemot ett halvår efter.

Jag är så LÄTTAD! Helt obeskrivligt.

Däremot som vanligt mindre glad över att proppen finns kvar latent resten av livet. Den här läkaren rekommenderade specialstrumpan all vaken tid hela mitt liv, men det tänker jag faktiskt inte ha. Tänk er en strumpa som sitter svinhårt hela vägen upp till knäskålen under träning, sommar, bad, sola … Nä, då får jag nog tyvärr ta risken att den kommer tillbaka. Skillnad om jag vore 70 bast kanske, men jag är faktiskt bara 32.

Annons

8 svar till “Good news!”

 1. Johanna januari 11, 2013 den 2:20 e m #

  Så skönt, hurra för det!

 2. annajohanna januari 11, 2013 den 3:32 e m #

  Tråkigt att du kommer att behöva leva med sviterna av blodproppen livet ut, men åh vad skönt att den ändå är borta! Jo, vissa råd man får från läkare får man ta med en nypa salt. Till exempel så vägrar jag ge upp drömmen om att kunna springa igen. Kanske får jag inse att jag aldrig kommer att kunna springa en mara, eller en halvmara för den delen, men springa kortare sträckor det ska jag minsann kunna göra i framtiden! Ha en riktigt skön helg!

  • Anna Granström januari 12, 2013 den 10:18 f m #

   Hoppas verkligen att du kommer kunna springa igen!!

   Läkaren sa att risken för att den kommer tillbaka minska signifikant om jag har strumpan hela livet…

 3. Maria Engelwinge januari 11, 2013 den 11:38 e m #

  Men gud så skönt att höra! Jag har lidit med dig när jag läst dina inlägg om proppen. Förstår att du inte vill bära stödstrumpa för alltid. Det skulle inte jag heller vilja. Hoppas att du får vara frisk nu!
  Stor kram!

  • Anna Granström januari 12, 2013 den 10:04 f m #

   Stödstrumpa hade varit mer okej, den är ganska skön. Det här är en annan strumpa man har när man väl fått blodpropp, och den gör ont! 😦

 4. sofiainengland januari 12, 2013 den 5:49 e m #

  Äh gud vad härligt att den är borta, och att de undersökte ordentligt! Jobbigt med stödstrumpa dock…

  • Anna Granström januari 14, 2013 den 7:57 f m #

   Stödstrumpa hade varit ok, den är ganska skön 🙂 Den här sitter som FAN och gör ont. Det är en annan sorts kompressionsstrumpa man har när man väl fått propp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: