Sista jobbdagen på typ … ett år.

11 Aug

Det kändes rätt skumt igår att jobba en sista dag på hur länge som helst. Och ja, jag vet att det inte är att vara ledig att ta hand om en bebis, men jag vill inte kalla det jobb heller – snarare ett enormt privilegium. Och en enorm omställning. Jag vet ju heller inte var jag kommer jobba efter mammaledigheten, men jag har en tillsvidareanställning så jag är inte orolig för det. Där jag har varit nu har jag dock trivts väldigt bra, och när jag gick därifrån kände jag att jag hade kunnat jobba nån vecka till. Jag trodde verkligen inte att jag skulle vara såhär pigg i vecka 37. Well well …

Jag bjöd på morotskaka och fick ett par presenter …

Image

… Och sedan gick jag på Gondolen med killen och hans mamma och åt världens godaste röding. Jag som inte njuter av mat nu njöt verkligen och längtar dit igen. Jag har ätit där två gånger och älskat maten båda gångerna. Tips, tips!

När vi kom hem somnade jag direkt i soffan (alltså här snackar vi typ klockan 21) och nu har jag alltså tre veckor semester till beräknad förlossning och typ jaha? Tänkte först att jippie, kanske ska åka och hälsa på syrran i Lund eller nåt? Men sen kom jag på att meningen ju är att jag ska vila och hålla mig hemma eftersom bebisen kan komma närsomhelst från och med nu och kommande fem veckor. Jag får helt enkelt ägna mig åt balkonghäng, bokläsning och fixande med min bok när den väl kommer. Inte helt fel det heller när jag tänker efter …

Image

Annons

21 svar till “Sista jobbdagen på typ … ett år.”

 1. Mama Bear augusti 11, 2012 den 5:56 e m #

  Jag vet att det är en irriterande klyscha men det är också sant: passa på att vila!

 2. Åsa augusti 11, 2012 den 6:54 e m #

  Guuud låter så skönt! du kommer ha det toppen!
  Stor kramis Åsa
  Å ja, ledsen att jag inte kan va med :((
  Kramar Åsa

 3. Västgötskan augusti 11, 2012 den 6:59 e m #

  Passa på att njuta! 🙂
  Jag är avis. Jag har ju haft tre härliga år hemma (inte i rad men ändå). Tiden går tyvärr fortare än man önskar…

  Kram M

 4. annajohanna augusti 11, 2012 den 7:29 e m #

  Ser smaskigt ut, både kaka och fisk. Hoppas att du njuter av de sista veckorna av graviditeten!

 5. Min plats i solen augusti 11, 2012 den 8:29 e m #

  Jag blir glad och varm inombords av att läsa hur bra du mår nu Anna. Det är du så väl förtjänt efter den tuffa starten du fick. Du är så jäkla tuff. En tuff brud i lyxförpackning! 😉

  Njut nu av ledigheten (med äldsta dottern slutade jag också jobba vecka 37 på barnmorskans inrådan, viktigt med vila påpekade hon, men inte blev det någon vila inte då dottern bestämde sig att födas tre veckor för tididgt ) och ta hand om er alla tre.

  Kram Lotta

  • annagranstrom augusti 15, 2012 den 8:24 f m #

   Vill alltid observera att jag inte mår bra, men jag överlever och kan njuta korta stunder och mår bättre. Bra har jag inte mått på väldigt länge! Mår illa dagligen, halsbränna osv, men jämfört… I will survive. Och jag är glad och känner en massa kärlek.

 6. oskrivnablad augusti 12, 2012 den 6:57 f m #

  Jag hade planerat en veckas vila innan det var dags, men samma kväll som jag jobbade sista dagen så satte det igång. Bye bye med den vilan 😉 så passa på om du hinner!!

  • annagranstrom augusti 15, 2012 den 8:24 f m #

   Iih! Har nu läst många exempel på detta… Men hittills har jag ju fått vila några dagar iallafall, han verkar vilja stanna kvar ett tag till!

 7. Trillingnöten augusti 12, 2012 den 8:14 f m #

  Vad underbart att få vänta 🙂 På nåt så fantastiskt som en bebis! Jag jobbade till drygt 1,5 vecka innan beräknad förlossning…lite väl lite. Hade jag gärna haft längre att vila på 🙂 Så tre veckor (ja, kan ju bli mer!) låter perfekt! ps. ska betala boken ikväll!! ser fram emot att läsa den! kram

 8. Husfrun augusti 12, 2012 den 8:17 f m #

  Ja, låt folk hälsa på dig i stället – i så fall 🙂
  Härlig väntan du har framför dig nu. Kram.

 9. Joanna augusti 12, 2012 den 8:26 f m #

  Så underbart att du får må bra nu mot slutet, så du hinner ladda med energi inför förlossningen! Med tanke på allt du redan gått igenom borde du rimligtvis få en härligt smidigt och enkel förlossning – det borde ju vara något måtta på allt, liksom!

  • annagranstrom augusti 15, 2012 den 8:25 f m #

   Hoppas på enkel förlossning, men räknar med helvettet på jorden. Sån är jag. Och som sagt – mår inte bra, men jag överlever. Och ag är glad. Jag vet att illamåendet inte kommer sitta i efter att jag har fött, och nu är det rätt nära… Även om jag går två veckor över tiden!

 10. jennyslondon augusti 12, 2012 den 10:16 f m #

  Att bara vara hemma och hänga kan vara det allra bästa! Passa på att vila upp dig!

 11. My life in Silicon Valley augusti 14, 2012 den 4:17 f m #

  Coolt! Snart är det dags!

 12. Helena Milton augusti 14, 2012 den 5:21 f m #

  Lovely, ledig från jobbet, snart en liten baby och så boksläpp. Vilken höst liksom! Lycka till med allt!

  • Svante augusti 14, 2012 den 2:02 e m #

   Lycka till med allt.

   Privilegium är ordet! Jag skänker en tanke åt de namnlösa kvinnor (och en del män, I guess) i arbetar- och kvinnorörelsen som, trots motstånd (se http://ilsemarie.wordpress.com/2011/10/25/nya-moderaterna-vevar-historien-baklanges/) ägnade 1900-talet åt att enträget kämpa för att vi 2012-människor så småningom skulle kunna avnjuta sådana saker som åtta timmars arbetsdag, semester, socialförsäkring, med mera.

   Föräldraförsäkringen infördes 1974. Tack rödstrumpor, hånade feminister, Grupp 8-kämpar och socialister, som under spott och spe tvingade in detta i välfärdsstaten. Stolt, men inte nöjd!

   Och ursäkta den politiska utläggningen.

   • annagranstrom augusti 15, 2012 den 8:28 f m #

    Politiska utläggningar är alltid välkomna! Och jag skickar också en tanke åt dem. Och de som införde jämlikhet när det gäller föräldraledighet mammor-pappor, samt de 10 pappadagarna i samband med förlossningen. Hurra för Sverige!

  • annagranstrom augusti 15, 2012 den 8:26 f m #

   Eller hur, vilken höst!

 13. Emma Kreü augusti 14, 2012 den 11:56 f m #

  Tänk, alldeles snart!
  Tiden går så sjukt fort och snart är den hääär!
  Underbart!

 14. minagladadagar augusti 14, 2012 den 8:54 e m #

  Ja herre gud passa på att ta det lugnt nu för det kommer du inte att kunna göra på minst 18 år framöver!!! Lycka till med allt och framför allt med förlossningen. Så härligt med en ny liten människa. Du kommer att få uppleva världens största kärlek!

  • annagranstrom augusti 15, 2012 den 8:27 f m #

   Ääärsh, det där tror jag inte på 😉 Såklart jag kommer kunna ta det lugnt innan ungen är 18! Fast kanske inte psykiskt… Det gör man nog aldrig igen, så länge barnet lever. Oron och kärleken liksom… Ursh. Den började ju dagen jag fick ett plus på stickan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: