Sova, sova, sova.

17 Jul

Solen sken för fullt och jag tänkte att jippie – snart sätter jag mig på balkongen och läser lite  Middlesex. Istället somnade jag om och sov ända tills det blev mulet och började åska. Lite typiskt, men vad sjutton. Sova är så sjukt skönt nu. Jag drömmer inte mardrömmar, är utvilad när jag vaknar eller somnar om lite till. Vaknar, läser i sängen, påminner mig själv om att jag förtjänar det här och ska vila.  Dessutom vaknar jag  ju en gång i timmen på natten för att gå på toa och klämma ut typ tre ynka droppar, så inte konstigt att jag behöver sova längre på dagarna.

Igår och idag hänger vi på Annas Profylax och det bästa är när ens partner ska öva på att massera en. Och fortsätta öva hemma varje dag tills förlossningen. Bara det är väl värt de tvåtusen spänn som kursen kostar.

Annons

8 svar till “Sova, sova, sova.”

 1. lisawaldeck juli 17, 2012 den 12:36 e m #

  Det låter galet skönt det där med att sova lite när det behagar för att sedan vakna och sen kunna SOMNA OM! Åh gud. Vill också! Dock inte avis på det där med nattliga kisseriet, det minns jag allt för väl hur tröttsamt det var. =)

  Bra att du lämnade kommentar hos mig! Då blev jag påmind att jag måste ändra i länklistan.

 2. My life in Silicon Valley juli 17, 2012 den 3:14 e m #

  Klart du förtjänar det! Du behöver vila!
  Perfekt med massagen 😉

 3. Husfrun juli 17, 2012 den 4:55 e m #

  Så underbart med den där massagen. Och att du sover när du är trött. Läsa ute i solen kan du göra en annan gång. Ett tips är att läsa när du ammar (om det fungerar). Det gjorde jag. Inte mitt ute i solen förstås – men läsa!
  Kram.

 4. Västgötskan juli 17, 2012 den 6:31 e m #

  Haha! Perfekt när de säger att partnern ska massera… Helt klart värt pengarna! 😀

 5. Trillingnöten juli 17, 2012 den 9:12 e m #

  Gud vad härligt att bara få vila så där och njuta! 🙂

 6. Christel juli 18, 2012 den 9:17 e m #

  Kroppen gör nog det som den behöver bäst nu, och då kanske sova ligger i topp.
  Och så är det ju så otroligt skönt att sova!

 7. petchie juli 19, 2012 den 8:02 e m #

  Jag sov också jättemycket förra sommaren, när jag var sjukskriven under de sista 3 månaderna av graviditeten. Så skönt att bara ta det lugnt och läsa en massa böcker, även om jag oroade mig mycket för om lille V skulle komma ut förtidigt… Vissa sa att ”passa på att sova nu…” men man kan faktiskt inte ”spara” på sömn men visst är det bättre att vara utvilad när man blir ny förälder, än att jobba in i det sista och stressa runt (om man nu har möjligheten, jag hade tänkt jobba så länge som möjligt för att ha de snåla 20 veckornas mammaledigheten EFTER födseln).
  Usch ja, nattkisseriet – typ första graviditetstecknet för mig och sedan fortsatte det in i det sista men sedan upphör det faktiskt mer eller mindre direkt! (att man sedan vaknar av andra skäl är ju en annan sak 😉 ).
  Och som Husfrun säger, amning och läsning går jättebra när man väl har fått in tekniken och innan babyn är så pass medveten att han / hon blir distraherad och vill vara med och läsa boken själv 🙂
  Stor kram!

 8. Bubbel juli 20, 2012 den 11:34 f m #

  Klart du ska sova – OCH få massage, det är din fulla rätt att må bra och bli lite bortskämd under hela graviditeten tycker jag, du gör ju merparten av jobbet själv! 🙂 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: